Bedrijven Brabantia en Profel dragen zorg voor de natuur

10/10/2017

Op het Nolimpark in Overpelt zullen bedrijven Brabantia en Profel voortaan werk maken van  meer biodiversiteit op hun bedrijfsterrein. De twee bedrijven traden recent toe tot het Europese project 2B Connect dat in de Vlaams-Nederlandse grensstreek voor meer biodiversiteit wil zorgen op minstens zeventig bedrijfsterreinen.


Met 2B Connect investeren Brabantia en Profel mee in groene stapstenen voor de natuur binnen de industriegebieden van Bosland. Dat doen ze samen met Nolimpark, de Boslandgemeenten Hechtel-Eksel en Overpelt, de stad Lommel en het Agentschap voor Natuur en Bos. Bedrijven Sibelco en VBM (Hansea Groep) in Lommel waren ook al overtuigd. “We zijn blij dat Brabantia en Profel instappen in het ecologische verhaal,” zegt burgemeester van Overpelt, Jaak Fransen.“De groene ruimte die zo ontstaat speelt een belangrijke rol voor de lokale natuur.” Voorzitter van Nolimpark, Kris Verduyckt, beaamt dit. “Bovendien zorgt beplanting voor gezondere lucht, minder geluidsoverlast en een aangename omgeving.”


Brabantia gaat bloemenweiden inzaaien, een houtkant inrichten en de heide op haar terrein beheren. “Brabantia heeft al eerder duurzame stappen ondernomen. Naast de alom bekende ISO-certificering voor Milieuzorg, ondersteunt Brabantia mooie projecten zoals PlasticWhale en de OceanCleanup Onlangs plantte we de 1.000.000ste boom voor WeForest in Burkina Faso en Ethiopië in Afrika.  Onze producten worden daar waar mogelijk vervaardigd met 100% hernieuwbare energie, en inzet op 100% recycleerbaarheid is één van de uitdagingen van de huidige generatie” zegt Marcel Vandevelde, plantmanager bij Brabantia, “Onze groeninfrastructuur natuurgericht beheren was voor ons een logische stap.”


Profel investeert in de ecologische inrichting van haar waterbuffer en het beheren van de heide, graslanden en houtkanten op haar terrein. “Door in te stappen in het project wil Profel meewerken aan de ecologische ontwikkeling van het Nolimpark. Milieuzorg is in ons bedrijf een onderdeel waar we veel aandacht aan besteden. Door onze deelname aan dit project kunnen de verschillende vestigingen van Profel inspiratie opdoen over natuur op bedrijventerreinen.” zegt Bart Van Samang, Fleet- en Facilitymanager van Profel.