Jonge kunstenares illustreert natuurmuur in Pijnven

22/08/2022

Wandelaars die recent aan de ingang van het Pijnven langs het bosmuseum voorbijkwamen, hebben daar waarschijnlijk de pas herschilderde natuurmuur kunnen bewonderen. Ontwerp en uitvoering is van de hand van een lokale kunstenares: Celine Dewit. Thema van de knappe muurschildering is Boslands´ Big Five en  Magnicifent Seven en is een eerste stap in het opknappen van het Bosmuseum zelf. 

Bij de lancering van de nieuwe Boslandbrochure in 2021, werd  de ‘Bosland Big Five’ voor het eerst aangekondigd. Het grootste avonturenbos van Vlaanderen wil met deze tekeningen aandacht schenken aan de bijzondere soorten die hier aanwezig zijn, maar moeilijk te zien zoals de wolf, de vos, de ree, het everzwijn en de oehoe.

Daarnaast werd ook een ‘Bosland Magnificent Seven’ opgesteld, gerelateerd aan een aantal kleinere beestjes. Dit gaat over de nachtzwaluw, de lentevuurspin, de gladde slang, de veldparelmoervlinder, de boomleeuwerik, de knoflookpad en de ijsvogel. In de Bosland brochure staat ook hoe men de soorten kan herkennen.

De natuurmuur aan het Bosmuseum bevat dus ook een tekening van alle 12 de soorten, en een oproep om speciaal naar hen op zoek te gaan. Kinderen kunnen met krijt ook op de zijpanelen aanduiden wat ze gezien hebben en zelf een tekening maken.


Celine Dewit is een 23-jarige inwoonster van Eksel, die naast taxidermist ook een veelzijdige kunstenares is en met haar ontwerpen op diverse beurzen staat.  

Social media: @atelier.petitpapillon  

Website: atelierpetitpapillon.be  

Email: atelierpetitpapillon@gmail.com

Vragen? Opmerkingen? Mail naar: info@boslab.be