Natuurliefhebber brengt Zwartwater vogels prachtig in beeld

01/08/2022

Natuurliefhebber en amateurfotograaf Jente Kaprowski brengt heel wat tijd door in de kijkhut  en bloemenakker in de buurt van het  Zwartwater in Hechtel-Eksel. Zijn hobby: natuur - vooral vogels - en fotografie met een 750 mm telelens. Zijn vele, mooie waarnemingen (waarnemingen.be) deelt hij ook via zijn Instagram account, waar hij zijn talrijke volgers laat meegenieten van de mooie natuur in Bosland.

Instagram account Jente: jente_nature_shots

Bijgevoegde natuurfoto´s zijn van Jente

Waarnemingen.be is het grootste natuurplatform van België. Samen met de Nederlanders  (waarneming.nl) verzamelen duizenden waarnemers de grootste dichtheid aan natuurgegevens ter wereld. Waarnemingen wil iedereen in staat stellen om via het internet natuurwaarnemingen op te slaan en te gebruiken. In waarnemingen.be zijn de locaties op voorhand gedefinieerd, zodat je per gebied kan kijken wat er te zien valt aan flora en fauna.

Zwartwater

Zwart water is een klein natuurgebied nabij de grens tussen Hechtel en Helchteren, dat wordt beheerd door Natuurpunt. Het water oefent een sterke aantrekkingskracht uit op de vele watervogels, zoals eenden, reigers, grutto´s, witgatjes, meerkoeten, dodaars enzv… . In het vroege voorjaar zetten amfibieën hun eitjes af op de oevers.  Als het volop lente is zweven verschillende libellen boven het water met het risico achtervolgd te worden door een boomvalk.

In de vogelkijkhut kan je alles observeren. De oevers van het Zwart Water zijn niet toegankelijk vanwege de kwetsbaarheid van het gebied. Een wandelroutenetwerk -vlakbij de kijkhut- zorgt ervoor dat je in de omliggende bossen en velden wel goed kan wandelen.

Locaties waarnemingen: Hechtel - Zwartwater (Limburg) en Hechtel-Eksel - Resterheide - Zuidoost (Limburg)
 

Vragen? Opmerkingen? Mail naar: info@boslab.be