Deelnemen als bedrijf?

Stel u even een bedrijventerrein voor, met grote en middelgrote ondernemingen, wegen, parkeerplaatsen,… Denk er nu ook bermen bij vol bloeiende bloemen, hagen van waaruit u vogels kan horen tsjilpen, bomen die de verbinding maken met een nabijgelegen bos, waterbuffers die een plekje bieden aan salamanders en libellen, klanten, werknemers en recreanten die genieten van het groen in deze omgeving... Dit beeld wil 2B Connect realiseren.

Bosland gaat voor biodiverse bedrijventerrein

Biodivers bedrijventerreinIn Bosland vinden we heel wat bedrijventerreinen: Kristalpark Maatheide, Nolimpark, Borgveld,... Deze terreinen liggen vaak in de buurt van natuurgebieden. Door deze terreinen op een doordachte, ecologische manier in te richten, sluiten ze beter aan bij de natuur en het landschap in de omgeving. Bovendien zorgen we zo voor een groene verbinding waar heel wat dieren dankbaar gebruik van zullen maken. Voor reeds ingerichte bedrijventerreinen kunnen een eenvoudige omvorming en een aangepast beheer een grote verandering teweeg brengen. Dagvlinders profiteren maximaal van een natuurgerichte invulling en onderhoud van de terreinen.

De voordelen op een rijtje

  • Een betere inpassing van uw onderneming en andere bedrijven in de groene omgeving.
  • Minder inspanningen en lagere kosten voor het beheer van het groen rond uw bedrijf. U kan tot wel 50 % besparen op het gebied van beheerskosten.
  • U creëert een aangenamere werkomgeving voor u en uw medewerkers.
  • U versterkt de zichtbaarheid van uw onderneming dankzij fraaie groenaccenten.
  • U krijgt tips en advies voor een ecologisch en vlindervriendelijk beheer en inrichting van uw terreinen.
  • U plaatst uw bedrijf op een positieve manier in de kijker.

Praktisch

Richt uw bedrijventerrein op een natuurgerichte manier in. Hier vindt u alvast enkele tips.

Als u inschrijft op dit project, wordt u hierbij door ons ondersteund. Zo helpen wij u gratis bij het opstellen van een groenplan voor uw bedrijf en is er begeleiding mogelijk bij de aanleg.

Meer weten?

Neem contact met ons op via valerie.persoons@lommel.be of 0491/27 91 30